El 18 de març del 2020, pocs dies després que esclatés la pandèmia del coronavirus i amb ella el primer estat d'alarma, el rei Felip VI va pronunciar un discurs per lloar la tasca dels sanitaris que va ser emès per televisió. Durant aquesta retransmissió, un tuitaire català, Albert Baiges, publicava una piulada en què s'hi podia llegir: "En serio. Tallem-li el coll a aquest fill de puta, estem tardant. #CoronaCiao". Aquest missatge, en el que convidava a "matar" el monarca va arribar a l'Audiència Nacional, tot i que pràcticament no va tenir cap mena de repercussió, només 18 m'agrades i poques repiulades. Allà, el jutjat central penal el va multar amb 720 euros pel polèmic delicte d'injúries a la corona, una sentència que ara ha quedat confirmada, segons informa ElDiario.es.

En un primer moment, l'Audiència Nacional ja va decidir imposar-li aquesta multa de 720 euros, ja que consideraven que el tuit és "clarament injuriós, ja que titlla una altra persona de fill de puta", quedant fora de la llibertat d'expressió. A més, consideren que "per mostrar una convicció antimonàrquica no cal arribar al insult, ni acompanyar-ho amb una invitació pública a tallar el coll, expressió que reflecteix una clara intenció d'injuriar". 

Discurs per la pandèmia 

A més, l'Audiència Nacional, segons recull ElDiario.es, es fixa que el missatge no es va publicar en un context de rebuig a la monarquia. El discurs de Felip VI no era el de Nadal, per exemple, que pronuncia cada any, sinó un d'excepcional centrat només en la situació sanitària provocada pel coronavirus: "El missatge es va publicar en ocasió d'un discurs televisat del Rei arran de la pandèmia, situació d'alarma sanitària aliena a qualsevol actuació pública de la monarquia, susceptible de crítica", conclouen. Per la seva part, el condemnat es fixava no només en la poca repercussió de la piulada, també en el fet que no citava textualment a Felip VI, només hi feia il·lusió. En canvi, els jutges creuen que els 168 seguidors que tenia el perfil en el moment de publicació, i que el missatge era accessible per a tothom.