La Unión Progresista de Fiscales ha interpel·lat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una piulada aquest dilluns recomanant-li que "respecti les decisions judicials". Aquesta ha estat en rèplica a un tuit de Torra crític amb "la repressió de l’estat espanyol" i l'intent de "construir un relat de violència abans de les sentències". Torra assegurava que "no ho aconseguiran" i defensava el pacifisme del moviment independentista català.

Al missatge, els fiscals asseguren que "òrgans judicials actuen amb plena independència i imparcialitat i subjectant-se únicament a l'ordenament jurídic". I carreguen contra "els companys" de Torra: "Actuen al marge de la llei i amb finalitats únicament populistes".

UPFiscales és una associació professional de fiscals constituïda l'any 1985 a Madrid per, segons detallen a la seva web, "promoure la defensa i plena realització dels principis, drets i llibertats consagrats a la Constitució, satisfer l'interès social i defensar els drets econòmics i socials dels ciutadans". En formen part fiscals de la Fiscalia Provincial de Barcelona i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, entre d'altres.

El jurista català Joan Queralt ha considerat "inaudit" aquest comunicat i "revelador del  nivell al que ha arribat l'Estat de Dret". "Constitucionalisme pels quatre costats", ha apuntat en una piulada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat