La Unión Progresista de Fiscales ha interpel·lat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una piulada aquest dilluns recomanant-li que "respecti les decisions judicials". Aquesta ha estat en rèplica a un tuit de Torra crític amb "la repressió de l’estat espanyol" i l'intent de "construir un relat de violència abans de les sentències". Torra assegurava que "no ho aconseguiran" i defensava el pacifisme del moviment independentista català.

Al missatge, els fiscals asseguren que "òrgans judicials actuen amb plena independència i imparcialitat i subjectant-se únicament a l'ordenament jurídic". I carreguen contra "els companys" de Torra: "Actuen al marge de la llei i amb finalitats únicament populistes".

UPFiscales és una associació professional de fiscals constituïda l'any 1985 a Madrid per, segons detallen a la seva web, "promoure la defensa i plena realització dels principis, drets i llibertats consagrats a la Constitució, satisfer l'interès social i defensar els drets econòmics i socials dels ciutadans". En formen part fiscals de la Fiscalia Provincial de Barcelona i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, entre d'altres.

El jurista català Joan Queralt ha considerat "inaudit" aquest comunicat i "revelador del  nivell al que ha arribat l'Estat de Dret". "Constitucionalisme pels quatre costats", ha apuntat en una piulada.