L'advocada de Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, ha entrat forta en el seu interrogatori al tinent coronel de la Guàrdia Civil que va dirigir tota la investigació contra el procés. A diferència de la declaració davant el fiscal, Daniel Baena, ha respost més concretament a preguntes directament dirigides a desmuntar la seva tesi de la conspiració entre els Mossos i el Govern.

Tubau ha desmuntat una suposada reunió secreta que Baena havia relatat minuts abans davant les preguntes de la fiscalia. La base de l'acusació és un suposat mail que van intervenir a Puigdemont, que ni és clar que rebés Trapero, ni deixa constància clara que realment es fes cap reunió i que en aquesta reunió hi hagués el major dels Mossos.

 

 

Daniel Baena ha fet una declaració inspirada, més pròpia d'un pèrit que d'un testimoni. Poques preguntes i respostes molt llargues fora de context, fins al punt d'explicar la suposada reunió secreta entre Puigdemont i Trapero que el somriure del mateix fiscal Pedro Rubira ha fet obrir tots els dubtes. 

El Tinent coronel ha detallat que tenien els correus del president Carles Puigdemont intervinguts i per això en van tenir coneixement. Segons Baena, en aquesta reunió Puigdemont agraeix al major la feina feta pels Mossos en el referèndum de l'1-O.

Correu Puigdemont Trapero

 

La fiscalia ha demanat incloure com a prova el correu de Puigdemont, les defenses novament s'hi han negat i finalment el Tribunal ho ha desestimat. I Olga Tubau ha arribat a desmuntar minuts després la suposada reunió secreta conspiratòria que intentava fer passar Baena per inculpar Trapero. 

 

 

El 20-S

Tubau ha anat desmuntant de mica en mica el testimoni de Baena. Com ara el fet que no es fes el perímetre de seguretat davant la conselleria d'Economia, tot i que la Guàrdia Civil el demanés.

Trapero no se n'ha pogut estar de remarcar-li a la seva advocada que la policia va demanar perímetres a tot arreu, on feien falta i on no, on hi havia grans concentracions de gent i on no, i ha desmuntat també aquest argument com a fonamental en el presumpte delicte de sedició del 20-S.

Durant el relat del 20-S, Olga Tubau també ha arrancat a Daniel Baena una declaració que pot ser clar per salvar la intendent Teresa Laplana: "La conducta individual dels Mossos d'Esquadra no constituia un delicte de sedició".