Quan queden quatre hores per a la convocatòria de Tsunami Democràtic al Camp Nou, la plataforma que canalitza la resposta civil a la sentència ha donat més indicacions sobre com es produirà l'acció del Clàssic. L'expectació pel Barça-Madrid d'aquest vespre és doble: per l'interès esportiu i sobretot per l'abast que tindrà la protesta.

En un comunicat a les seves xarxes socials han deixat clares principalment dues condicions implícites en la mobilització. La primera, el caràcter no violent d'aquesta; i la segona, que l'objectiu és aconseguir un ressò internacional. 

"Les accions d'avui, com totes les de Tsunami Democràtic s'emmarquen en la més estrica no-violència", ha indicat. 

Tsunami Democràtic ha assegurat que el missatge "Sit and Talk" —en referència a la petició de diàleg al govern espanyol— es veurà "a tot el món"  a partir de les 8 del vespre, quan comenci el matx. Dissabte passat, la plataforma ja va avançar que l'acció es veurà en directe per la televisió.  

A més, aconsellen als espectadors que portin, com sempre, un entrepà, la ràdio i aigua.

"El Tsunami és com l'aigua", han indicat en al·lusió a la informació de La Vanguardia que apuntava que l'acció consistiria a llançar pilotes inflables al terreny de joc des de les grades. Tot i que han desmentit que aquesta fos la previsió, Tsunami anima tothom a dur una pilota inflable i escriure-hi un missatge per al món.

Alta seguretat

⚽️

Des de les vuit del matí les mesures de seguretat ja han estat visibles. L'estadi està envoltat de tanques i amb centenars d'agents policials i vigilants de seguretat. La Unitat del Subsòl dels Mossos d'Esquadra ha començat a revisar les clavegueres més properes a l'estadi a primera hora i els agents de seguretat privada del club ja estan activats i dins del recinte.  

A les instal·lacions del Camp Nou el cos de Mossos d'Esquadra ha celebrat el brífing a peu de camp.

En total, tres mil efectius vetllaran per la seguretat del partit: 1.000 agents dels Mossos d'Esquadra i 2.000 efectius de seguretat privada del FC Barcelona. La Brigada Mòbil, el Tedax i l'Arro també han començat a inspeccionar l'entorn del Camp Nou. A aquests, s'hi sumaran també els agents antiavalots que el Ministeri de l'Interior ha desplaçat des de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil dins del pla de reforç de les mesures antiterroristes per Nadal, que coincideix amb la trobada esportiva.