Quan queden poques hores per a la convocatòria de Tsunami Democràtic per al Clàssic, el Camp Nou i els carrers adjacents estan blindats amb múltiples mesures de seguretat. L'expectació pel Barça-Madrid d'aquest vespre és doble: per l'interès esportiu i sobretot per l'abast que tindrà la protesta contra la sentència del procés. 

Des de les vuit del matí les mesures de seguretat ja han estat visibles. L'estadi està envoltat de tanques i amb centenars d'agents policials i vigilants de seguretat. La Unitat del Subsòl dels Mossos d'Esquadra ha començat a revisar les clavegueres més properes a l'estadi a primera hora i els agents de seguretat privada del club ja estan activats i dins del recinte. 

Seguretat Camp Nou 18-D Marta Lasalas

A les instal·lacions del Camp Nou el cos de Mossos d'Esquadra ha celebrat el brífing a peu de camp.

Brifing Mossos d'Esquadra - Gemma Liñán

En total, tres mil efectius vetllaran per la seguretat del partit: 1.000 agents dels Mossos d'Esquadra i 2.000 efectius de seguretat privada del FC Barcelona. La brigada mòbil, Tedax i Arro també han començat a inspeccionar l'entorn del Camp Nou. A aquests, s'hi sumaran també els agents antiavalots que el Ministeri de l'Interior ha desplaçat des de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil dins del pla de reforç de les mesures antiterroristes per Nadal, que coincideix amb la trobada esportiva.

hotel princesa Sofia Tsunami Mossos    Marta Lasalas

Accessos tallats

Des de les vuit del matí els carrers adjacents al Camp Nou s'han protegit amb un cordó policial. La Guàrdia Urbana impedeix l'aparcament de vehicles a tot el perímetre de l'estadi. La circulació als vehicles està tallada a l'Avinguda de Joan XXIII, el carrer de Martí i Franquès i un tram de l'avingida Diagonal, per on està previst que ha de passar l'autocar dels dos equips i els àrbitres per accedir al Camp Nou. Precisament aquests són també dos dels punts escollits per Tsunami Democràtic per convocar als assistents al partit. 

Camp Nou seguretat 18d Marta Lasalas

La primera fase de seguretat d'aquest matí s'ha reforçat especialment a la zona nord, a l'alçada de l'Hotel Sofía, on s'allotjaran de manera excepcional tant el Barça com el Reial Madrid. Hi ha més de 12 furgons dels Mossos.

Hotel Princesa Sofía seguretat Marta Lasalas
Pels carrers que envolten l'hotel tampoc s'hi pot transitar a peu

Princesa Sofía seguretat clàssic Marta Lasalas

L'expedició blanca té previst sortir de l'aeroport de Barajas a les 10.30 hores del matí i quan aterrin a Barcelona els Mossos d'Esquadra els escortaran directament cap a l'hotel. Per altra banda, el Barça ha citat els seus jugadors i el cos tècnic a les 12:30 hores al mateix hotel. 

Controls de seguretat exhaustius

Per accedir al Camp Nou es revisaran totes les motxilles i estarà prohibit entrar-hi amb maletes de grans dimensions, segons ha informat el Barça després de l'última reunió amb els cossos de seguretat aquest dimarts.

Una hora i mitja abans al camp

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha recomanat arribar al camp en transport públic, especialment en metro. El Barça, per la seva banda, aconsella ser a l'estadi una hora i mitja abans de l'inici del matx.

El Clàssic s'havia de jugar el 26 d'octubre i va ser ajornat per les protestes contra la sentència del procés.