Tsunami Democràtic mai ha demanat la suspensió del partit que han de jugar el FC Barcelona i el Reial Madrid el 18 de desembre. Així ho assegura en una entrevista a RAC1, on el moviment afirma que els sorprendria que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) suspengués per segona vegada el Clàssic. Tsunami es pregunta quin interès té la Federació que no es jugui el partit.

A una setmana de la celebració del Clàssic i l'endemà que la RFEF no descartés la suspensió del partit davant les mobilitzacions convocades, Tsunami Democràtic vol deixar ben clar que en cap moment han demanat la suspensió del partit i recorden que ja es va suspendre una vegada i va ser Javier Tebas, president de la federació, qui ho va decidit. "Potser és ell qui col·labora amb Tsunami perquè no es jugui".

Tsunami Democràtic reitera la petició que va fer en el seu moment al FC Barcelona per tal que fos visible a les grades i al Camp Nou la demanda de diàleg, la crida "Spain, sit and talk" a l'inici del partit. "No hi ha hagut resposta positiva en aquest sentit. Tot i així, Tsunami deixa la porta oberta que hi hagi resposta per poder fer visible aquest missatge, transversal i majoritari en la societat catalana, per part del Barça", asseguren a l'entrevista.

Petició als jugadors

Preguntats sobre si els jugadors podran accedir al camp per disputar el partit, Tsunami interpel·la als jugadors del Barça i del Real Madrid i afirma que espera que "com a qualsevol ciutadà se sumin a l'acció per fer evident el missatge que l'Estat ha de seure a parlar del dret a l'autodeterminació, de llibertat i drets fonamentals".

cartell convocatoria tsunami barça

Tsunami Democràtic ha convocat una concentració "massiva" a les 16 hores en quatre punts al voltant del Camp Nou. Almenys 18.000 persones ja s'han sumat a la iniciativa a través de l'app del Tsunami i arreu del país s'estan organitzant autocars per traslladar-se a Barcelona i sumar-se a l'acció.

A l'entrevista a RAC1, Tsunami Democràtic afirma que no esperen que hi hagi tensió entre els aficionats del Barça.