Ja és oficial. El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha ajornat aquest divendres el Clàssic entre el Barça i Reial Madrid, programat pel dissabte 26 d'octubre.

La Federació deixa en mans dels clubs la nova data i horari per celebrar el partit i tenen fins al pròxim dilluns 21 d'octubre a les 10.00 hores per decidir-se. En el cas que no arribin a un acord, serà el Comitè qui determini la data del matx.

D'aquesta manera, la RFEF evitarà que el partit amb més ressò del futbol mundial coincideixi amb la multitudinària manifestació que tindrà lloc el 26-O a Barcelona com a resposta a la sentència al procés del Tribunal Suprem.

Dimecres passat, la Lliga de Futbol Professional, presidida per l'ultradretà Javier Tebas, va demanar al Comitè que el partit es disputés al Santiago Bernabéu enlloc del Camp Nou per evitar que el feu blaugrana fos objecte de reivindicacions independentistes. El Barça i el Reial Madrid s'hi van negar, però el Comitè, en canvi, ha apostat per ajornar el duel. 

Les dates que es plantegen són el 7 o el 18 de desembre, però aquest últim dia no convenç a Tebas. Si es juga el 7, els partits de Lliga previstos aquella jornada (Barça-Mallorca i Madrid-Espanyol) s'hauran d'ajornar. Si finalment té lloc el 18, també caldrà adaptar el calendari perquè és una setmana en la qual té lloc la Copa del Rei.