Tsunami Democràtic ha convocat una concentració "massiva" als afores del Camp Nou la tarda del Barça-Madrid, el 18 de desembre. En un comunicat, el moviment es queixa de la "impossibilitat" de pactar amb els clubs "l'oportunitat de fer visible a les grades i al camp" el seu missatge de "crida al diàleg que Espanya ignora".

Per això estableix quatre punts de trobada a l'entorn del camp perquè les persones que s'han inscrit a la convocatòria es concentrin a les 16 hores, i divideix els participants segons d'on vinguin. Segons Tsunami, més de 18.000 persones s'han sumat a la iniciativa mitjançant diversos canals, i moltes tenen entrades o abonaments, "ja han rebut les consignes pertinents i s'han organitzat per desenvolupar les accions previstes".

Els punts de trobada:

  • Carrer d’Arístides Maillol amb l’avinguda Joan III: veïns de la Catalunya central, el Camp de Tarragona, Lleida i el Pirineu.
  • Avinguda Joan XIII amb el carrer Menéndez y Pelayo: veïns de Barcelona ciutat.
  • Travessera de les Corts amb Arístides Maillol: veïns de l’Hospitalet, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Penedès, el Garraf, les Terres de l’Ebre i el País Valencià.
  • Travessera de les Corts amb Elisabeth Eidenbenz: veïns de Girona, el Barcelonès Nord, el Vallès Oriental, la Catalunya Nord i les Illes.

tsunami democratic barca madrid 18d

Desplegament policial

D'altra banda, aquest cap de setmana es va saber que el Ministeri de l'Interior no es planteja retirar els agents de policia desplaçats a Catalunya amb motiu de la sentència del procés fins que no hagi passat el Barça - Madrid. 

Interior havia decidit allargar l'anomenat dispositiu Ícaro fins el 31 de desembre però ara, segons va informar El Confidencial Digital, s'ha pensat a avançar el replegament d'aquests agents. Tot i això, uns quants grups es podrien quedar a Catalunya pel partit del Clàssic

El 18 de desembre a les 20 h es juga al Camp Nou el partit del FC Barcelona contra el Reial Madrid que estava fixat pel 26 d'octubre, però que es va decidir ajornar per les protestes de després de la sentència.