Els concerts que Tsunami Democràtic havia convocat per a la tarda de la jornada de reflexió a la plaça de Catalunya es faran finalment a la plaça Universitat de Barcelona

La plataforma que canalitza la resposta civil a la sentència ha anunciat aquest dissabte al matí el canvi d'ubicació i ha animat a la gent a ajudar en el muntatge a partir de les 11 del matí. 

La plataforma demana a la gent que garanteixi la mobilització d'aquesta tarda a Barcelona i convoca a Gran Via davant l'edifici històric de la UB per protegir l'escenari i l'espai.

També aquest dissabte el matí els acampats a la plaça Universitat han començat a desallotjar per participar en les accions convocades pel Tsunami Democràtic. 

La de Barcelona és una de les convocatòries que ha tingut més repercussió d'aquesta jornada de reflexió. La jornada de concerts a partir de les quatre de la tarda amb els principals grups catalans del moment com Els Amics de les Arts, Elèctrica Dharma, Gertrudis, Els Catarres, Miquel del Roig, Músics per la Llibertat o Pepet i Marieta entre d'altres artistes.

L'acampada es manté enmig de la polèmica

El trasllat de la jornada de concerts ha agafat per sopresa als joves que han decidit seguir amb l'acampada indefinida. Segons han explicat, no tenien coneixement de la convocatòria del Tsunami Democràtic. 

L'acampada de la plaça Universitat es manté i es reorganitza després d'unes hores de polèmica i una tensa assemblea de divendres a la nit –amb força discrepàncies- que va acabar amb la marxa d'una part dels participants. El campament continua indefinit ara amb el nom d'Assemblea Plaça Uni (@assembleapluni) i amb nous comptes a Instagram, Twitter i Telegram.

Des d'aquests comptes a les xarxes socials, s'acusa a un sector de l'organització de l'acampada vinculat a partits polítics (les branques juvenils d'ERC i Arran) de decidir aixecar la protesta sense cap consens "per deixar pas a noves mobilitzacions" i d'haver marxat amb la recaptació de la caixa de resistència, uns 40.000 euros, i part del material de l'assentament.

Com a contrapartida, els membres de l'original Acampada 14O –que han marxat- els acusen de "trencar les dinàmiques assembleàries" i "de prendre decisions unilaterals com la creació de trinxeres, actuar de forma encaputxada o amb actituds impròpies d'una acampada feminista".