El ministeri de l'Interior no es planteja retirar els agents de policia desplaçats a Catalunya en motiu de la sentència del procés fins que no hagi passat el Barça - Madrid del proper dimecres 18 de desembre. 

Interior va decidir allargar l'anomenat dispositiu Ícaro fins el 31 de desembre però ara, segons ha pogut saber El Confidencial Digital, s'ha pensat en avançar el replegament d'aquests agents. Tot i això, uns quants grups es quedarien a Catalunya pel partit del Clàssic. 

El 18 de desembre es juga al Camp Nou el partit del FC Barcelona contra el Reial Madrid que estava fixat pel 26 d'octubre però que es va decidir ajornar per les protestes posteriors a la sentència. Ara que la nova data s'apropa, Tsunami Democràtic ha convocat una "jornada de mobilització" en motiu del partit. 

Tsunami, a través d'un comunicat emès a les seves xarxes socials i l'app mòbil, va "convidar tota la ciutadania a reservar-se la data i a venir a la ciutat de Barcelona". El moviment independentista va demanar als socis i als aficionats amb entrada pel partit que enviessin un "missatge intern de confirmació" mitjançant la mateixa aplicació mòbil de la plataforma. De la mateixa manera, també van demanar confirmar l'assistència a l'acció per la mateixa aplicació.

Davant aquestes possibles accions, la policia espanyola ha decidit mantenir part del dispositiu Ícaro per si els Mossos necessiten la seva ajuda el dia del Clàssic.