El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert un procediment penal per decidir si torna a investigar el president de la Generalitat, Quim Torra, per presumpta desobediència, per no retirar el llaç groc del Palau. Ho ha fet arran d'un recurs presentat per l'associació Impulso Ciudadano.

En una diligència d'ordenació, la sala civil i penal del TSJC ha designat ponent al magistrat Carlos Ramos, que formarà la sala d'admissió amb el president del tribunal, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas.

 

La sala civil i penal ho ha decidit després que la sala contenciosa administrativa veiés al novembre possible "rellevància penal" en l'incompliment de Torra del termini per retirar la pancarta amb el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat al setembre.

Si el judici va endavant serà el segon de Quim Torra per desobediència en pocs mesos. El primer es va fer fa 15 dies i està pendent de fer-se pública la sentència. Fonts judicials apunten que es podria conèixer abans de Nadal. 

Torra ha estat processat per no despenjar la pancarta en suport als presos polítics i amb llaç groc que hi havia al balcó de la Generalitat durant la campanya electoral del 28 d'abril del 2019.