Quim Torra ha fet ús del seu últim torn de paraula per defensar el dret dels catalans a prosseguir amb el seu procés d'independència. Sense oblidar-se de cap dels detinguts ni dels seus antecessors, com Artur Mas i Carles Puigdemont, ha parlat de la seva més que imminent condemna acatant-la com a president de tots els catalans i catalanes, siguin o no independentistes: "Benvinguda la condemna si és per defensar els drets de tots els catalans".

Durant un quart d'hora Torra ha carregat contra la Fiscalia i el tribunal: "No es pot acatar una ordre que és il·legal. No es pot acusar d'una disjuntiva, d'haver de desobeir o haver de prevaricar". I ha defensat el dret a l'autodeterminació. "Els catalans som un poble pacífic i democràtic. Se'ns diu que trencarem Europa. És impossible", ha prosseguit Torra remarcant estar orgullós de la història, "tot i que sigui una mica trista". 

"Volem compartir i culminar el nostre procés d'independència perquè és l'única opció perquè els nostres drets siguin respectats", ha remarcat també el president abans de les frases finals.

"Em podreu condemnar, però no canviareu la legitimitat dels qui em van escollir. Em podreu condemnar, però no canviareu la voluntat del poble de Catalunya. Em podreu condemnar, però no canviareu el destí d'aquest país", ha dit èpicament Torra al final del seu al·legat.

Torra ha citat, també, el president nord-americà George Washington: "Si la llibertat d'expressió ens és presa, aleshores, atordits, en silenci, ens conduiran cap a l'escorxador".

Torra ha acabat amb un: "Visca Catalunya lliure". I Jesús María Barrientos ha dit el "vist per a sentència" i fent sonar la campaneta ha fet desallotjar la sala.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
José Antich
Editorial L'al·legat final José Antich