Sense testimonis. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja aquest dimecres l’actual consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, per desobediència al Tribunal Constitucional (TC) per impulsar el Referèndum de l’1-O i les lleis de desconnexió, la tardor del 2017, quan era consellera d'Agricultura. El que més sobta del judici a Serret és que ni acusacions (Fiscalia, Advocacia de l'Estat i Vox) ni la seva defensa, exercida per l’advocat Iñigo Iruín, no han demanat que declari cap testimoni, un fet habitual en els judicis de conformitat. No obstant això, aquest dilluns en unes declaracions, Serret afirmava: "No dono les batalles per perdudes. Però ara com ara no ho puc descartar i em mentalitzo", fent referència que el TSJC la condemni.

La Fiscalia demana per a la republicana un any d’inhabilitació a càrrec públic i pagar una multa de 12.000 euros, gairebé la meitat de la pena que el Tribunal Suprem va condemnar els seus excompanys de Govern, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila

🔴 Judici a Meritxell Serret pel procés, EN DIRECTE | Última hora

 

Concentració de suport

ERC ha informat que una comitiva d'Esquerra Republicana encapçalada pel president del partit, Oriol Junqueras, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, el vicesecretari de prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports, Raül Romeva, i l'exconsellera Dolors Bassa acompanyaran aquest dimecres la consellera Meritxell Serret fins a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en el judici per la seva actuació l'1 d'octubre de 2017. Hi ha detallat que també li faran costat, entre d'altres, la secretària general adjunta, Marta Vilalta, el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, la vicesecretària de Drets, Llibertats i Lluita antirepressiva, Marta Vilaret, la vicesecretària de Partit Obert i Moviments Socials, Adriana Delgado, i una delegació del grup republicà al Parlament de Catalunya.
 

Un exemple per al jutge Llarena

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va citar el cas de la consellera Serret, en la seva resolució de la setmana passada, per descartar la seva falta d’imparcialitat en la causa contra els independentistes catalans, com denuncia les defenses del president Carles Puigdemont. “Cap observador imparcial podria maliciar una falta d’imparcialitat per la reclamació dels fugats quan Meritxell Serret Aleu, una de les processades que compartia la seva situació de rebel·lia, va comparèixer voluntàriament davant aquest instructor, i es va acordar immediatament la seva llibertat, quedant subjecte al que decideixi la sala d’enjudiciament del Tribunal Suprem”. El Suprem va derivar Serret al TSJC perquè pel seu càrrec d’aforada ha de ser jutjada a l’alt tribunal català. El mateix va fer la cupaire Anna Gabriel, però el jutge Llarena no l’ha citat en la seva interlocutòria, com a Serret.

L’exconsellera de Cultura, Clara Ponsatí, que aquest dimarts va tornar a Catalunya després de cinc anys a l’exili, ha criticat obertament Serret per personar-se davant el jutge Llarena i ha assegurat que ella no ho farà. Ponsatí va ser detinguda pels Mossos i va passar més de quatre hores al jutjat de guàrdia de Barcelona, esperant una resposta del Suprem.