La magistrada Maria Eugènia Alegret, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha citat com a investigat el diputat d'ERC i ex-secretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové, l'1 de març vinent. Alegret l'investiga arran de l'exposició raonada que va remetre el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per l'organització del referèndum de l'1-O i els delictes de desobediència greu, revelació de secrets i malversació de fons públics. A més, Alegret ha fixat una fiança de 8.000 euros a Vox perquè es personi com a acusació popular, fiança que haurà de dipositar en un termini de cinc dies hàbils.

La interlocutòria arriba dies després que la Sala Civil i Penal desestimés el recurs contra l'admissió a tràmit de la causa. La magistrada també demana al Tribunal Constitucional que li certifiqui les notificacions i requeriments personals del tribunal a Jové i demana al jutjat d'instrucció 13 que la informi de la localització de l'original de la famosa agenda Moleskine intervinguda al domicili de Jové el 20-S.

Igualment, demana a les acusacions i la defensa si consideren necessari que el jutjat d'instrucció 13 remeti al TSJC més documentació. Finalment, demana als investigadors de la Guàrdia Civil que diguin si han acabat l'examen i l'anàlisi dels documents, aparells informàtics i telèfons intervinguts a casa de Jové el 20-S, i també si des del mes d'agost passat s'ha ampliat l'atestat policial en relació amb Jové.