El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat noves dates per a la celebració del judici a la Mesa del Parlament per presumpta desobediència per l'1-O, que va ser ajornat a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Les noves dates seran els dies 21, 22 i 24 de juliol, amb vistes en sessions de matí a partir de les 10h i de tarda a partir de les 16h.

 

 

El judici havia de començar dijous 23 d'abril contra els exmembres de la Mesa Anna Simó (ERC), Simona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó (JxSí), a més de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, per un presumpte delicte continuat de desobediència per suposadament haver desatès les prohibicions del Tribunal Constitucional (TC) en relació al procés, i havia de seguir divendres 24 i dimarts 28 d'abril.

Els encausats s'enfronten a una petició de la Fiscalia d'un any i vuit mesos d'inhabilitació per a l'exercici de càrrec públic per un delicte continuat de desobediència, en considerar que presumptament van fer cas omís de les prohibicions del Constitucional en tramitar resolucions a la cambra catalana relacionades amb el procés sobiranista.

El TSJC ja va suspendre aquest judici a finals de novembre després que un dels exmembres de la Mesa processats, Joan Josep Nuet, fos elegit diputat d'ERC en el Congrés en les últimes eleccions generals, de manera que va passar a ser aforat del Tribunal Suprem (TS) i serà jutjat en aquest tribunal.