El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs del president Quim Torra contra la seva condemna i el manté inhabilitat i fora del càrrec de president de la Generalitat.

En una interlocutòria, el president del TSJC, Jesús María Barrientos, cita el posicionament contrari de la Fiscalia a anul·lar la condemna i descriu els seus arguments com a "incontestables". El tribunal es fa seus els arguments del ministeri públic i s'agafa a la jurisprudència per rebutjar el recurs de l'advocat del president Torra, Gonzalo Boye: "La suspensió interessada davant nostre està contraindicada en l'art. 56.1 de la LOTC quan adverteix que la interposició de recurs d'empara no suspèn l'efectivitat de l'acte o sentència recorreguda".

 

 

Entre els arguments del tribunal català hi ha la competència per anul·lar la sentència. Segons el text judicial, pertoca al Tribunal Constitucional resoldre el recurs de súplica, ja que "escapa de l'àmbit decisional del tribunal sentenciador". Segons el TSJC, la llei deixa clar que en el moment en què una sentència és ferma es procedeix a la seva execució sense que "existeixin raons que puguin justificar la suspensió". I afegeix: "No ens correspon a nosaltres ni avaluar ni decidir".

El tribunal sí que admet un error de forma que al·lega la defensa de Quim Torra, però de nou resol que és esmenable i que no dona motiu a la suspensió de la pena. En aquest sentit, la resolució del Tribunal Suprem va ometre la sentència del TSJC, però, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, "és un error material en la consignació de la sentència ferma".