El TSJC acaba de comunicar a Joana Ortega que haurà d'esperar que el Tribunal Suprem resolgui el recurs de les condemnes d'inhabilitació d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N.

Ortega volia l'execució immediata de la sentència. La seva condemna és d'un any i 9 mesos i li deixa poc marge per poder-se presentar a les eleccions municipals del 2019. Joana Ortega no amaga que vol ser candidata per Barcelona.

Avui el TSJC li ha notificat que no serà possible executar la sentència mentre estigui pendent que es resolgui el recurs que la mateixa Ortega va presentar: "S'exclou, per tant, en aquest últim precepte tota possibilitat d'execució anticipada de la pena imposada a l'acusat recurrent, mentre es mantingui latent el recurs legítimament exercit per ell".

La resolució que s'ha notificat avui a Ortega la va avançar l'1 de juny el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos. Ha afirmat aquest dijous que la sentència d'un any i nou mesos d'inhabilitació pel 9-N a l'exvicepresidenta del Govern i exconsellera de Governació, Joana Ortega, no es pot executar fins que la sentència no sigui ferma i el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que han interposat totes les parts, excepte la Fiscalia.

Per Barrientos, només hi hauria un "únic escenari" en què Ortega hauria pogut obtenir l'execució provisional de la sentència, i és que no hagués presentat recurs. "Pel que em consta, no és l'escenari que tenim davant", ha conclòs Barrientos, president del tribunal que va dictar sentència contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau.