El president electe dels Estats Units d'Amèrica, Joe Biden, ha dit aquest dimecres que la democràcia del país "està sota un atac sense precedents" que "ha d'acabar ara", després de l'assalt al Capitoli de centenars de seguidors del mandatari Donald Trump.

Biden ha assegurat que el greu assalt "no reflecteix els veritables americans" i ha fet una reflexió sobre el paper de la negació Trump en tot plegat. "Les paraules del president dels EUA importen, tant si són bones com si són dolentes", ha assenyalat Biden en una compareixença dirigida a tots els ciutadans. Per això, el president demòcrata electe ha fet una crida perquè l'anterior mandatari surti a la televisió nacional i defensi la Constitució.

"Desordre, caos" a l'assalt del Capitoli

Després de l'assalt al Capitoli de diversos manifestants pro-Trump, Biden s'ha adreçat als seus ciutadans en el que ha anomenat "unes hores fosques". "El que està passant és desordre, caos i s'apropa a la sedició. I ha d'acabar ara", ha valorat Biden.

Imatges de l'interior del Capitoli després de l'assalt de diversos manifestants pro-Trump.

Milers de seguidors de Donald Trump han intentat entrar a l'edifici del Capitoli durant la reunió del Congrés dels EUA per corroborar el resultat de les eleccions presidencials de novembre, que va guanyar el demòcrata Joe Biden, i han aconseguit que se suspengui la sessió enmig d'una situació inèdita i caòtica. Per això, el president electe ha demanat a Donald Trump que sortís a la televisió nacional en defensa del seu jurament i de la Constitució.

L'aparició de Trump després de l'assalt al Capitoli

La compareixença de Trump no s'ha fet esperar. Tot i això, no ha estat a través de la televisió nacional, com li havia demanat Biden. El mandatari republicà ha fet servir la seva xarxa estrella, el Twitter, per adreçar-se als ciutadans i demanar que marxin a casa, encara que no ha acceptat la derrota. "Sé que esteu ferits, ens han robat unes eleccions, però heu de marxar ara a casa en pau. No volem que ningú prengui mal", ha dit en el vídeo. Immediatament, la xarxa social ha detectat la seva informació com fraudulenta i ha inhabilitat la difusió.