Corinna Larsen, l'amant del rei Joan Carles I, va enviar una sèrie de correus electrònics a l'agència de detectius Alp Services per maniobrar i pressionar el fiscal de Ginebra que la investiga, Yves Bertossa, segons informa La Razón. L'empresària està investigada pels delictes de blanqueig de capitals i suborn de funcionaris públics estrangers.

En aquests correus, Corinna escrivia: "Hem de crear una crisi absoluta per a Yves Bertossa dins el sistema suís", tal i com ha pogut descobrir el diari suís 24 Heures. En la mateixa línia, Larsen titlla el fiscal de "diabòlic".

L'objectiu de l'amiga del rei emèrit és pressionar el fiscal perquè es vegi obligat a posar fi a la seva investigació "com abans millor", segons els missatges que va enviar a Alp Services. La intenció és "mobilitzar l'Associació de Banquers Suïssos, el Consell Federal, la diplomàcia, els mitjans de comunicació i les ambaixades dels països àrabs implicats". Aquesta és l'estratègia de Corinna per tancar la investigació que hi ha contra ella. 

La reunió del fiscal suís amb els seus homòlegs espanyols

El fiscal del cantó de Ginebra, que va iniciar fa tres anys una investigació dels diners que tenia Joan Carles I al país helvètic, va viatjar fa 15 dies a Madrid i es va reunir amb Juan Ignacio Campos, tinent fiscal del Tribunal Suprem que s'ocupa de les diligències obertes contra el rei emèrit al territori espanyol. També van assistir a la trobada Alejandro Luzón, cap de la Fiscalia Anticorrupció, i diversos fiscals encarregats del cas de presumptes comissions per la construcció de l'AVE fins a La Meca.

La reunió es va produir a la seu de la Fiscalia General de l'Estat i es va concretar a petició de Bertossa amb l'objectiu de compartir informació sobre les investigacions que han efectuat cadascuna de les parts. És precisament el fiscal suís qui va descobrir l'estiu de 2018 que el compte de la Fundació Lucum (vinculada a Joan Carles I i amb seu fiscal a Panamà) tenia 65 milions d'euros al banc Mirabaud. L'origen d'aquests diners, segons les indagacions, prové d'Aràbia Saudita i els hauria rebut l'aleshores monarca espanyol el 2008.

El fiscal en cap del cantó de Ginebra, Yves Bertossa, porta tres anys seguint la pista del compte bancari suís amb 65 milions d'euros, del qual el beneficiari era l'ex-cap d'Estat. Tot es va desencadenar arrel de les famoses cintes de Corinna Larsen, qui va mantenir una relació amb Joan Carles I. Els àudios revelaven una conversa entre l'empresària i el comissari José Manuel Villarejo que indicava que la utilitzava a ella com a testaferro i que el monarca tenia diners a Suïssa.

Comissió per investigar Joan Carles I

L'independentisme català, basc, gallec i els grups de Compromís, Més País i Nova Canàries van registrar dimarts passat una nova petició de comissió al Congrés dels Diputats per investigar la venda d'armes per part del rei emèrit Joan Carles I. Es tracta de l'enèsima comissió d'investigació que presenten aquests grups polítics, donat que totes les que s'han intentat tirar endavant han acabat tombades pels lletrats del Congrés o bé pels vots en contra a la mesa de l'hemicicle de PSOE, PP i Vox.

Tots els partits independentistes representats al Congrés (ERC, Junts, PDeCAT i CUP) es van sumar a aquesta iniciativa impulsada per Compromís. També ho van fer els dos partits bascos, PNB i Bildu, i va seguir els mateixos passos el BNG. L'objectiu de la comissió és que s'esclareixin les informacions que atribueixen part de la fortuna que té l'emèrit a operacions de tràfic d'armes a països àrabs a través d'una empresa hispanosaudita que, presumptament, s'hauria posat en marxa per poder fer aquest tipus de negocis.

 

Foto principal: L'empresària i amant de Joan Carles I, Corinna Larsen / GTRES