El Tribunal Suprem ha demanat al Ministeri de l'Interior que comenci els tràmits per traslladar els presos polítics a Madrid per fer el judici. El jutge Manuel Marchena ha lliurat un escrit al ministeri en què reclama que adopti les decisions que li resultin indispensables per garantir la presència dels processats a disposició de la sala la darrera setmana d'aquest mes de gener.

El jutge està pendent de rebre els escrits de defensa per fixar la data d'inici del judici. El termini s'acaba el 15 de gener.

Marchena ha remès un ofici al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en què sol·licita que Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa siguin traslladats l'última setmana de gener per garantir la seva presència al judici, que encara no té data.

Igualment assenyala que el trasllat —no especifica els centres penitenciaris, tot i que previsiblement hauran d'estar situats a Madrid— s'ha de fer en condicions que respectin la seva dignitat i el dret de tots els acusats a un procés sense dilacions indegudes.