El Tribunal Suprem té la intenció de mantenir a la presó els presos polítics fins que es produeixi la celebració del judici a les cares visibles del procés, que no tindrà lloc fins després de l'estiu. Fonts de l'alt tribunal a El Mundo han revelat que el Suprem justificarà la decisió amb la possibilitat de reiteració delictiva.

Les informació tindria una clara relació amb la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena que va decidir deixar el conseller Joaquim Forn. El diari espanyol també avança que l'instructor preveu tancar la investigació a finals de març, en una decisió que inclouria no només la inhabilitació cautelar de Junqueras i Sànchez, sinó també deixar-los a la presó.

Llarena manté Forn a la presó

Ahir, el jutge Pablo Llarena va denegar la llibertat sol·licitada per Forn, de manera que manté la seva situació de presó provisional sense fiança, perquè considera que persisteix el risc de reiteració delictiva, encara que hagi renunciat a l'acta de diputat que va obtenir el 21-D.

El magistrat va subratllar a la interlocutòria, com a factors per apreciar el risc de reiteració delictiva, "la incertesa que existeix que la voluntat política majoritària sigui respectar l'ordre legal per aconseguir l'aspiració d'independència que encara avui comparteix l'investigat" i "l'encara pròxima determinació amb què l'investigat va portar la seva greu actuació delictiva".