El candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat satisfet amb el resultat de l'enquesta que aquest divendres va publicar ElNacional.cat. L'alcaldable barceloní ha destacat que "estem fent un tomb importantíssim", recordant que l'any 2019 van treure cinc regidors i ara, el sondeig d'aquest diari destaca que Trias lideraria la cursa electoral amb 11-12 edils. "La tendència és bona i l'hem d'aprofitar", ha subratllat Xavier Trias, que considera que la recepta perquè aquests auguris siguin realitat passa per "anar junts". Qui fou batlle de la capital de Catalunya entre el 2011 i 2015 ha reivindicat que "és un dia per estar contents" i ha assenyalat que, en part, "em presento perquè m'ho ha demanat el president Puigdemont".

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Tot i que les últimes enquestes coincideixen en assenyalar el creixement de Junts a la ciutat barcelonina i, particularment, situant Xavier Trias al capdavant d'aquests estudis demoscòpics, el candidat ha fet una crida a "no refiar-se". "Ja ens sortirà alguna d'algun diari que ens ajuda —en un to irònic— que serà més dolenta", ha apuntat. Aquestes declaracions de Xavier Trias s'han produït en el marc de la Convenció Municipalista que Junts celebra aquest dissabte a l'Auditori de Girona. Concretament, Trias ho ha dit en el diàleg que ha protagonitzat amb la candidata a l'alcaldia de la ciutat gironina, l'exconsellera Gemma Geis, sobre el "lideratge transformador des de les ciutats" i el "paper de les capitalitats". Trias ha tirat, novament, d'optimisme per concloure aquesta conversa: "Només vull afegir una cosa: guanyarem".

Trias guanyaria les eleccions a l'alcaldia de Barcelona, a distància de Colau, Collboni i Maragall

L'enquesta que aquest divendres va publicar ElNacional.cat, elaborada per l'Institut Feedback, reflecteix que Xavier Trias lideraria amb un clar marge, en aquests moments, la cursa electoral cap al diumenge 28 de maig. Segons el sondeig, Junts per Catalunya s'imposaria amb el 23,1% dels vots, fet que es traduiria en una forquilla d'11-12 regidors per a l'alcaldable Trias. El segon millor posicionat és el candidat del PSC, Jaume Collboni, que obtindria un 19,26% dels sufragis i tindria una representació de 8 a 9 edils. Precisament, aquest dissabte, Collboni —que aquesta setmana ha anunciat que deixava la primera tinença d'alcaldia per centrar-se en la campanya electoral— ha destacat que el sondeig publicat per aquest diari indica que "el PSC té força i podem ser el partit guanyador de les eleccions municipals".

Així doncs, el socialista desplaçaria l'alcaldessa Ada Colau a la tercera plaça. Barcelona en Comú cauria al 16,68% de les paperetes, quatre punts percentuals menys que els vots que Colau va aconseguir el 2019. Alhora, els comuns passarien dels 10 regidors actuals a tenir-ne 8 o un màxim de 9. Per la seva banda, Ernest Maragall passaria de ser primera força —els republicans van aconseguir la victòria en els últims comicis— a la quarta posició. Maragall es quedaria amb el 15,99% dels vots i 7-8 representants.