El president del grup municipal de TriasXBCN i cap de l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha sortit al pas després de la informació dels Papers de l'Operació Catalunya que apunten a l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy. "És una vergonya, en algunes ocasions sabien que era fals. És greu, però té una gravetat especial si resulta que ho sap el president del govern espanyol", ha afirmat Trias. En una entrevista aquest dilluns a El Matí de Catalunya Ràdio, Trias ha reconegut que la gran novetat és que el nom de Rajoy es posi sobre la taula "m'hagués agradat que no fos així". Tanmateix, ha lamentat que les noves informacions no suposaran cap canvi, "hi ha un problema molt greu. El que ha passat és que no passa res. No veig que s'hagin pres mesures que impedeixin que continuïn passant coses com aquestes. S'han seguit fent coses intolerables".

🔴 Papers Operació Catalunya, DIRECTE | Reaccions als documents secrets que incriminen Rajoy

 

Trias ha denunciat que des de l'any 2015, diversos líders independentistes han estat investigats i fent plantejaments que "són intolerables per a una democràcia". En aquest sentit, ha defensat que tots els partits polítics s'haurien de posar d'acord que una situació així no es torni a repetir. "És una vergonya que hagi pogut passar això a Espanya, i ha passat per un concepte equivocat que tenen alguns partits que per salvar Espanya, hi val tot". 

Clavegueres de l'Estat

Xavier Trias ha criticat durament l'actuació del govern espanyol en diferents ocasions "és una vergonya i s'han creat unes clavegueres de l’Estat". Sobre les informacions que vinculen Rajoy amb l'Operació Catalunya, ha explicat que mentre governava "gent del PP em deia 'el presidente, que te diga que te aprecia mucho'. Doncs que m'apreciï menys i que em deixi de fer males passades". Trias també ha carregat contra la justícia afirmant que no s'entén com no intervé d'una manera contundent, també ha aprofitat per criticar l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l'ha titllat en diverses ocasions de corrupte. En aquest sentit, ha afirmat que "el mínim que demano, és que les persones que han estat involucrades, demanin perdó". Sobre les acusacions de Colau, el líder de TriasXBCN ha relatat que l'exalcaldessa defensa que mai li ha faltat directament, sinó que ha carregat contra el seu partit. Una excusa que no és suficient per a Xavier Trias: "És evident que se n'han aprofitat". 

 

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!