Després de setmanes de tenses negociacions, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el PSC han arribat a un acord. Les posicions dels dos partits han estat antagonistes en algunes qüestions. Finalment, els socialistes han aconseguit algunes de les seves grans apostes per a aquests comptes. En l'acord d'infraestructures destaquen els projectes de la B-40, la "modernització" de l'aeroport i el Hard Rock, els quals en el seu moment van ser grans esculls per a les dues formacions. 

🔴 Acord per als pressupostos de la Generalitat entre el Govern i PSC | DIRECTE

Consens final amb la B-40

El projecte de la Ronda Nord, també conegut com la B-40, ha estat un dels punts que ha protagonitzat les negociacions. Finalment, en l'acord d'infraestructures, el Govern es compromet a fer efectiu el conveni d'acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte, juntament amb el ministeri de Transport. Tot plegat, en el primer trimestre de 2023. 

En el document que s'ha fet públic pel PSC i l'Executiu, es remarca que es tracta d'un projecte que ha estat avalat pels ajuntaments de la zona, així com les "entitats socials i econòmiques de la comarca del Vallès Occidental". Tot plegat, segueix la línia de la moció que els socialistes van presentar al Parlament la setmana passada i a la qual els republicans van votar a favor per facilitar la negociació dels pressupostos.

Modernitzar l'aeroport

El PSC ha apostat des de fa temps per l'ampliació de l'aeroport del Prat, mentre que ERC s'hi ha oposat. Tanmateix, els dos partits podrien haver-se trobat a mig camí. Segons han anunciat els socialistes, s'ha acordat una "modernització" de l'aeroport que cerca que aquesta infraestructura "guanyi capacitat i esdevingui un veritable hub intercontinental". 

Aquesta modernització es planeja que es faci en paral·lel al desenvolupament i protecció del Delta del Llobregat. És a dir, es pretén augmentar la capacitat de l'aeroport a l'hora que es vol "posar especial atenció en la preservació de l'espai natural protegit del Delta del Llobregat". En aquesta línia s'han acordat "49 milions d’euros a l’àrea del Delta del Llobregat per assolir un espai natural i amb biodiversitat, un sistema agrari tecnificat i sostenible a llarg termini i un sistema hídric de qualitat".

El projecte del Hard Rock, a l'agenda 

Respecte al Hard Rock, el document apunta que durant el 2023 es completaran els processos relacionats amb l'inici del projecte del Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca, prèvia aprovació definitiva del Pla de Desenvolupament Urbanístic, durant el primer semestre del 2023, i mantenir la disponibilitat dels terrenys. El Hard Rock ha estat un gran focus de conflicte durant les negociacions dels pressupostos entre els socialistes i el Govern, tanmateix, finalment s'han desencallat posicions.