El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, aposta obertament perquè s'autoritzi la reobertura de bars i restaurants si, finalment, s'aplica el toc de queda.

La mesura, que ha traslladat en nom dels membres de Junts per Catalunya al Govern, vol compensar les pèrdues que acumula el sector arran del tancament en vigor fa una setmana.

Argumenta que la majoria dels contagis es produeixen "a la nit", quan es relaxen les mesures de seguretat durant les trobades socials, i aposta per un model similar al francès, amb toc de queda i obertura d'establiments fins les nou de la nit. Tremosa ha demanat als membres d'ERC a l'executiu que valorin l'aprovació de la proposta, tal com van donar suport a l'exempció de la taxa turística.

Reprenent el fil de les declaracions d'aquest dijous del titular d'Interior, Miquel Sàmper, Tremosa creu que cal posar sobre la taula del Govern l'opció de "tancar" la sociabilitat durant les nits i apostar per un tipus de restriccions com les que ha aplicat l'Estat francès, fent compatible el toc de queda amb l'obertura d'establiments de restauració fins les nou –principalment les terrasses i espais exteriors-.

"Per poc que puguem seria una possibilitat perquè, segons ens diuen els epidemiòlegs, és per la nit quan es produeixen els contagis. Durant el dia, els estudiants a les aules i els treballadors a les empreses compleixen les mesures de seguretat però a la nit quan socialitzen relaxen les mesures i es produeixen els contagis", ha subratllat. Una mesura, segons el conseller d'Empresa, que hauria de permetre alleujar "el patiment, el gran esforç del sector i les terribles pèrdues" que acumulen.

En una visita a les Terres de l'Ebre aquest divendres, Tremosa s'ha reunit amb representants de la Cambra de Comerç de Tortosa i les diferents associacions d'hostaleria del territori per abordar la situació del sector, que aquest divendres ha tornat a sortir al carrer per reclamar mesures de suport a les administracions.

 

Imatge principal: el conseller Tremosa amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i la directora territorial Mercè Miralles arribant a la Delegació a Tortosa / ACN