L’eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, ha engreixat la llista de deures del nou Partit Demòcrata Català: demana a la futura direcció que es replantegi l’adscripció al grup dels liberals europeus (ALDE).

Aquesta mateixa setmana, des de Brussel·les, Tremosa afirmava obertament que havia arribat a una situació límit: “No em sento còmode”.  

Pla de Conca de l’Ebre

La gota que ha fet vessar el got ha estat el posicionament dels liberals europeus en la votació sobre el Pla Hidrològic de l’Ebre d’aquest dimecres.

La comissió de peticions del Parlament Europeu ha emès un informe molt crític amb el pla de conques de l’Ebre del govern espanyol. És un informe que no és vinculant però, a la pràctica, és una galleda d’aigua freda al PP i a la seva visió sobre la gestió de l’aigua. A més, malgrat no ser vinculant, el Consell -que és qui finalment ha de donar el vistiplau al pla hidrològic- acostuma a tenir molt en compte els pronunciaments d’aquesta comissió. 

L’informe conclou que el projecte del govern espanyol no compleix la directiva comunitària sobre l’aigua i que els plans que ha presentat el PP continuen sense esmenar les deficiències que la Comissió Europea va identificar el 2015.

Per tot això, Tremosa va votar en contra del Pla Hidrològic del PP i en sentit contrari a la majoria d’eurodiputats del grup dels liberals. 

L’estira-i-arronsa amb Ciutadans

El capítol del posicionament sobre el PHN de l’Ebre se suma a l’ingrés de Ciutadans al grup ALDE que ha incomodat encara més Tremosa.

“ALDE porta tres legislatures perdent una vintena de diputats en cada contesa electoral. Ara és el quart grup de la cambra i Ciutadans, que acaba d’arribar, és el partit amb més representació”, ha lamentat aquesta setmana.

Tremosa creu que “no és compatible que un partit que es defineix independentista i republicà formi part d’un grup que vota seguint instruccions de Ciutadans, que és la marca blanca del PP” i, per això, demana al nou Partit Demòcrata Català (PDC) que es replantegi la seva adscripció.

 

 

De moment, el PDC -en ple procés de constitució- no s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió i no sembla que sigui una prioritat. Val a dir, però, que la més que probable coordinadora general del partit hereu de CDC, Marta Pascal, és també la vicepresidenta dels liberals europeus.