Una trentena de treballadors del centre penitenciari de la Model de Barcelona s'han manifestat aquest dissabte al barri de La Marina, al districte de Sants-Montjuïc, contra el tancament d'aquesta presó enmig d'un acte d'ERC en què participaven el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el líder del partit en l'Ajuntament, Alfred Bosch.

Els manifestants s'han trobat amb Junqueras i Bosch a la seva arribada per traslladar-los la seva intranquil·litat per les incerteses que genera el tancament de la presó i, encara que en un primer moment han dit que permetrien a ERC realitzar el seu acte en haver aconseguit parlar amb els republicans, han fet una protesta amb xiulets i proclames contra el conseller de Justícia, Carles Mundó, una cosa que Bosch els ha retret: "Heu dit que tothom podria parlar".

La protesta ha generat tensió entre els manifestants i algun veí del barri, ja que els empleats de la Model demanen, entre altres mesures, que es construeixi el centre penitenciari a la Zona Franca per realitzar allà el trasllat, una cosa que veïns del barri rebutgen i ho han fet saber.

Junqueras no cedeix

Malgrat les constants protestes, Junqueras ha intervingut en l'acte per reivindicar el "compromís absolutament ferm" d'ERC amb l'arribada del Metro al barri per aconseguir la seva connexió amb la resta de la ciutat.

Des de l'escenari, s'ha dirigit als manifestants i els ha assegurat que el seu partit, de la mateixa manera que "busca millorar la vida dels veïns de la Zona Franca", també vol fer-ho amb els veïns de l'Eixample que conviuen amb La Model "encara que hi hagi gent que no estigui d'acord i intenti protestar de manera ben legítima".

Junqueras, durant l'acte. Autor: Europa Press

Bosch, que ha intervingut a continuació, ha interpel·lat els participants en la protesta sobre la seva reivindicació de traslladar els interns i treballadors de La Model a la Zona Franca en lloc de resituar-los en altres centres de Catalunya: "Potser hauríem de preguntar els veïns, què us sembla?".

Junqueras, que ha abandonat l'acte després de la seva intervenció, ha rebutjat respondre als mitjans que li han preguntat sobre les declaracions del fins ara senador d'ERC Santiago Vidal assegurant que la Generalitat té les dades fiscals dels catalans il·legalment.