El Major Josep Lluís Trapero no vol que la seva imatge sigui utilitzada durant els actes en record de les víctimes dels atemptats de l'17-A. El policia hauria demanat no aparèixer en cap pancarta de l'acte que estan organitzant les entitats independentistes Òmnium i ANC, segons han avançat diversos mitjans.

La idea era convocar una concentració davant de la presó de Lledoners, on hi ha tancat el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i així homenatjar la seva feina i gestió de la resposta a l'atemptat, juntament amb la tasca de Trapero. La notícia que el Major no vol aparèixer enlloc va arribar ahir al vespre i obligarà a canviar el material que ja estava preparat per l'acte.

Trapero, amb un procés obert per sedició, va ser apartat del seu càrrec vitalici amb l'aplicació de l'article 155 i, a dia d'avui, continua al cos però realitzant tasques d'oficina. Per això, la seva defensa hauria decidit apostar per mantenir-lo fora de l'ull de l'huracà polític i amb un perfil discret.

La notícia arriba el dia després que l'ANC hagi assegurat que no convocarà cap acte de boicot al Rei el 17-A sinó que se sumarà a la convocatòria d'Òmnium davant de la presó de Lledoners.