El Consell de Transparència ha estimat totalment o parcialment diverses peticions d'informació realitzades per l'assessor del PP a l'Ajuntament de València Luis Salom sobre els viatges de Pedro Sánchez amb l'avió Falcon, a Cuba i la visita a Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica de 2018.

En diverses resolucions datades el 12 de novembre, el  Consejo de Transparencia y Buen Gobierno (CTBG) estima totalment o parcialment diferents reclamacions de Salom contra respostes de la Secretaria General de Presidència del Govern que al·legaven que la informació sobre els viatges i activitats del president del Govern figuren al web oficial de la Moncloa i que no era possible facilitar una altra informació.

En els escrits, el CTBG insta a la Secretaria General de Presidència del Govern a què en el termini màxim de 10 dies hàbils remeti a l'assessor del PP el cost aproximat del desplaçament de Sánchez i els seus acompanyants del passat 25 de març per a una visita institucional a Cadis, i el viatge de retorn, segons la resolució facilitada per Salom.

També demana que es remeti la informació sobre el nombre de vols a l'avió Falcon o un altre del Ministeri de Defensa utilitzat per Sánchez des del 21 octubre de 2018 fins al 6 de maig de 2019, assenyalant dates de cada ús i destinació, així com el número i identificació dels càrrecs públics que li van acompanyar, i de la despesa total.

En la mateixa situació hi ha la petició d'informació realitzada per Salom per conèixer quines persones van viatjar amb Sánchez a Cuba i l'import de les despeses, i del viatge als països de Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica del 27 al 31 d'agost de 2018.

Contra aquesta resolució del Consell de Transparència es pot presentar recurs contenciós-administratiu en termini de 2 mesos.

El Consell també demana a la Secretaria General de la Presidència del Govern que remeti a aquest òrgan còpia de la documentació enviada al reclamant.

Salom ha sol·licitat informació sobre el cost de viatges de Sánchez en diverses ocasions des d'agost de 2018, quan va requerir dades sobre la reunió de Sánchez amb autoritats autonòmiques i locals i la seva assistència al Festival Internacional de Benicàssim.

En aquest cas, la Secretaria General de Presidència va detallar una despesa de 282,92 euros en protocol i va afegir que no podia facilitar la resta d'informació "per ser matèria classificada".