El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat en una entrevista a The Guardian, que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són "presos polítics" perquè estan tancats "per unes idees". "Si algú diu que no són presos polítics, li recomano que llegeixi les decisions del jutge. Veurà que, bàsicament, el tribunal fa que la gent renunciï a les seves idees polítiques. Això els converteix en presos polítics", ha defensat Torrent al diari britànic.

Segons ell, "com a mínim" la Unió Europea podria ajudar els catalans a "defensar els principis democràtics" i no permetre que "en ple segle XXI" hi hagi "presos polítics" a Europa. A l'entrevista, el president del Parlament també manté que "l'únic candidat" a la presidència de la Generalitat continua sent Carles Puigdemont i avisa que cal una investidura "el més aviat possible" per acabar amb el 155. "No és el Parlament de Catalunya qui té un problema, és el govern espanyol. Què farà? Ignorar els resultats de les eleccions del 21-D?, es pregunta Torrent.

"El missatge a les urnes el 21-D va ser al seu entendre que 'volem recuperar les institucions i expulsar el 155'", assegura el president del Parlament, i referma que això "és òbviament el que la majoria parlamentària està proposant". Segons Torrent, el president a l'exili, Carles Puigdemont "és l'únic candidat" perquè ha estat proposat "per la majoria parlamentària" i "en una democràcia parlamentària, el candidat que es presenta a la investidura és el que té la majoria dels diputats de la cambra". 

Torrent insisteix que el govern espanyol de Mariano Rajoy "té un problema" i torna a oferir "diàleg", una mà estesa que defensa que "sempre" han tingut. "El primer que vaig fer quan vaig assumir el càrrec va ser enviar una carta al president Mariano Rajoy, demanant-li que ens asseguéssim a parlar per buscar una solució política al problema", recorda el president del Parlament. Segons ell, l'oferta segueix sobre la taula.