El president Carles Puigdemont ha traslladat al president del Parlament, Roger Torrent, que fa un pas al costat i no se sotmetrà al debat d’investidura ajornat. Així ho ha explicat en un missatge aquest dijous al vespre des de Brussel·les, i ho han confirmat fonts parlamentàries, que assenyalen que Torrent obrirà ronda de contactes a principis de la setmana que ve per proposar un nou candidat, que segons ha assenyalat Puigdemont serà Jordi Sànchez.

En el seu missatge difós a través de les xarxes socials, el líder de Junts per Catalunya ha anunciat que “de manera provisional” havia demanat al president de la cambra que no presenti la seva candidatura a la investidura i que obri una nova ronda de contactes amb els grups parlamentaris. Ha estat en aquest punt que ha assenyalat el seu número dos Jordi Sànchez, avui empresonat a Soto del Real, com a candidat alternatiu. “És un home de pau injustament tancat en una presó espanyola", ha denunciat.

El president a l’exili ha defensat que el seu pas al costat és l’única manera d’aconseguir el més aviat possible un nou “govern autonòmic” —en contraposició al Govern a Brussel·les— que pugui exercir les funcions des de Catalunya. "No hi haurà cap excusa perquè Madrid no escolti la nostra veu", ha assegurat.

Puigdemont ha fet públic un missatge a través de les xarxes, hores després que el Parlament aprovés una resolució en què es reconeix la legitimitat de la seva presidència i el suport majoritari amb què compta a la Cambra. El president ha agraït el suport dels diputats independentistes del Parlament.