En la seva declaració institucional d’aquest dilluns, quan va proposar Carles Puigdemont com a candidat a la investidura, el president del Parlament, Roger Torrent, va comunicar que havia “iniciat els tràmits” per a reunir-s’hi. Segons han confirmat fonts parlamentàries, aquesta reunió finalment tindrà lloc aquest dimecres a Brussel·les, juntament amb la resta de consellers exiliats, després que Puigdemont hagi tornat de Dinamarca.

El president de la cambra es reunirà amb el president Carles Puigdemont i amb els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. L’objectiu del viatge és donar compliment al seu discurs durant la sessió de constitució del Parlament i, per tant, “poder defensar els drets dels 135 diputats”, tant dels que hi són com els que no hi poden ser per estar a la presó o a l’exili.

Segons les fonts parlamentàries, “l’objectiu és també el de poder tenir un diàleg franc, continuat i tranquil amb tots els diputats de la cambra”. En la trobada a Brussel·les, Roger Torrent abordarà amb els diputats electes la “situació política i social”. Per ara no han transcendit més detalls de la reunió.

Aquest mateix dimarts, Junts per Catalunya ha demanat a la Mesa la retirada de la petició de vot delegat de Puigdemont, tot i que no les dels altres diputats a Brussel·les. No obstant això, la Mesa encara no ha pres una decisió sobre si admet a tràmit les sol·licituds, sinó que ho ha ajornat per més endavant.