Junts per Catalunya ha retirat aquest dimarts una de les seves peticions de delegació de vot registrades la setmana passada al Parlament. Es tracta de la petició del candidat a la investidura, Carles Puigdemont, segons ha pogut confirmar El Nacional.

En la reunió de la Mesa ordinària d'aquest dimarts, els representants de Junts per Catalunya han sol·licitat la retirada de la petició de delegació feta per Puigdemont. Això, però, no afecta les altres dues peticions de delegació de JuntsxCat des de Brussel·les, les de Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Puigdemont, que encara es troba a Dinamarca on té prevista una reunió amb diputats del Parlament danès per parlar sobre el conflicte català, podria desvelar avui com pensa encarar la legislatura. Sobre ell pesa una ordre de detenció nacional, que implicaria la seva detenció si trepitja territori espanyol.

 

En la resolució que desestimava reactivar l’euroordre, el jutge Pablo Llatena del Tribunal Suprem argumentava aquest dilluns que la intenció de Puigdemont amb el seu viatge a Dinamarca era el de ser detingut per a així poder exercir la delegació de vot, com poden fer els diputats electes empresonats.

L’estratègia de la majoria parlamentària passa per garantir els 68 vots per investir Puigdemont en primera volta, amb les renúncies de Puig, Ponsatí i Meritxell Serret, que permetrien arribar a la majoria absoluta requerida per a la investidura.