El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat aquest dilluns el Parlament de Flandes i s'ha entrevistat amb el seu president, Jan Peumans. La visita arriba setmanes després que Peumans donés suport als presos polítics, fet que va provocar una crisi diplomàtica amb Espanya.

En acabar la visita tots dos han fet una atenció als mitjans de comunicació. En aquest punt, Torrent ha reclamat formar una "barrera infranquejable" contra la presència de Vox a les institucions, després dels resultats a Andalusia, i ha expressat tota la "solidaritat" als presos en vaga de fam

Roger Torrent Jan Peumans Parlament Flandes - ACN

La visita de Torrent a la cambra de representats flamenca s'emmarca en un viatge de tres dies, en el qual Torrent també visitarà la delegació del Govern a la UE i es reunirà amb el president Carles Puigdemont i la resta d'exiliats.

De fet, la trobada amb Puigdemont es farà aquest dilluns a les set de la tarda a la Casa de la República de Waterloo i després faran una atenció conjunta als mitjans de comunicació. 

El viatge continuarà aquest dimarts, quan Torrent intervindrà en la conferència Cap a la democràcia digital – Oportunitats i desafiaments que es durà a terme al Parlament Europeu i després es reunirà amb un grup d'eurodiputats.