El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet acte de presència aquest divendres al vespre a la plaça de Sant Jaume. Allà, juntament amb representants de tots els partits sobiranistes, ha estat la màxima autoritat en la concentració en suport dels presos polítics, quatre mesos després de l’empresonament dels Jordis. No obstant això, en acabar aquest acte inicial, Torrent s’ha absentat. Segons el seu entorn, per motius d'agenda personal.

Mentre la resta de dirigents polítics sobiranistes han participat de la marxa fins a la presó Model, on es realitzava un segon acte a les nou de la nit, el president de la cambra ni tan sols ha iniciat el recorregut, sinó que ha desaparegut davant la sorpresa de molts.

Fonts de l’entorn del president del Parlament ho han justificat per motius d’agenda. “En teoria no podia ni anar a Sant Jaume, però hi ha volgut anar ni que fos a la part de la concentració”, asseguren les fonts consultades. Aquesta absència, però, no ha estat ben digerida pels organitzadors d’una manifestació on s’han escoltat reiteradament crides a la unitat de l'independentisme.