El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat avui que no permetrà "que se segregui per llengües a l'escola catalana" ni que es perdi el "sistema d'immersió lingüística", en relació amb la proposta del Govern espanyol d'incloure el castellà com a llengua vehicular.

El president del Parlament ha fet aquestes declaracions durant una visita a Badalona (Barcelonès), on s'ha reunit amb l'alcaldessa Dolors Sabater i ha signat el Llibre d'Honor del consistori, abans de participar en l'acte d'inauguració de l'"Any Pompeu Fabra", que s'ha celebrat avui al Teatre Zorrilla de la ciutat.

Torrent ha assegurat que la proposta d'incloure una casella en la matrícula de l'escola catalana perquè els pares puguin escollir el castellà com a llengua vehicular dels seus fills és "l'enèsim atac al català" i ha afegit que "avui, com a la Catalunya que va viure Fabra, els reptes són gegants".

"El model d'immersió lingüística ha demostrat ser un mètode d'èxit, no només pels resultats acadèmics, sinó sobretot pels resultats socials. La nostra escola és una gran eina de cohesió social i ha reforçat la convivència en un país que és plural com el nostre", ha dit Torrent.

Indignat amb la sentència contra Valtonyc

El president del Parlament ha manifestat que "el problema no està en la llengua", perquè "la llengua és només un instrument", sinó "en la llibertat d'expressió" i ha assegurat que aquest problema "es posa de manifest en casos com el cas indignant que pateix el cantant mallorquí Valtonyc".

D'aquesta manera, Torrent ha recordat al raper José Miguel Arenas, de nom artístic Valtonyc, que va ser condemnat ahir pel Tribunal Suprem a tres anys i mig de presó per delictes de calúmnies i injúries greus a la Corona.

"En una veritable democràcia no es pot condemnar a tres anys i mig, no es pot empresonar ningú pel contingut d'una cançó. No es pot empresonar ningú per les seves idees", ha dit Torrent.

El president del Parlament ha dit que el cas del raper mallorquí és "un exemple més de la vulneració inacceptable de drets bàsics que s'estan produint a l'Estat, com la que reté en presó preventiva els Jordis, Oriol Junqueras i Joaquim Forn".