El president del Parlament, Roger Torrent, ha assenyalat que espera que els polítics investigats pel procés sobiranista puguin continuar sent diputats: "Procurarem que ningú no hagi de renunciar a la seva acta" i no es modifiquin les majories parlamentàries i els acords que es prenen en el ple, ha dit.

En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio, Torrent s'ha pronunciat així després que els lletrats de la cambra hagin proposat la Taula que els diputats suspesos pel Tribunal Suprem siguin substituïts per altres diputats del seu propi grup a l'hemicicle. Ha subratllat que la decisió sobre els diputats a qui es demana de retirar l'acta tindrà en compte l'informe dels lletrats però serà "una decisió política" a què ha demanat que se sumin la majoria de partits, perquè es busca defensar els drets dels diputats més enllà d'una ideologia concreta, ha dit.

Ha assenyalat que si s'extradeix a l'expresident català Carles Puigdemont per malversació, que ha considerat que no existeix, "caurà tot el castell de cartes del relat judicial", i preguntat per si se li podrà tornar a investir com a president, ha apuntat que és una decisió que correspon als grups parlamentaris. A més, ha considerat "imperatiu que el Govern, a través de la Fiscalia, retiri unes acusacions que són falses" contra els líders sobiranistes presos, la qual cosa demostraria la seva voluntat de trobar una solució política al procés sobiranista, ha plantejat.