El president del Parlament, Roger Torrent, exigeix a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que el govern espanyol "obri una investigació al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i depuri les responsabilitats corresponents". Torrent està convençut que es pot identificar una implicació d'aquest organisme en el seu espionatge que titlla de "greu succés" ja que "tots els indicis apunten contra aquest". A més, també demana a Robles que apliqui aquells criteris dels que sempre ha defensat liderar com és el compromís per la transparència. Per això, proposa que el CNI se sotmeti a les preguntes del Citizen Lab amb la finalitat "d'esvair dubtes". 

Citizen Lab és un grup de ciberseguretat de la Munk School, a la Universitat de Toronto, que es va dedicar a estudiar l'atac del programa espia a Whatsapp. Aquest programa, segons els experts, tan sols el poden comprar els governs i les forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme. Des de Citizen Lab, s'ha admès que el telèfon de Torrent va ser objectiu de Pegasus però "seria necessària una investigació addicional per indicar que va ser hackejat". Un cas que encara continua obert.

 

Torrent defineix l'espionatge al que ha estat sotmès com una "agressió intolerable contra els principis de l'Estat de Dret". Així doncs, considera que se li ha vulnerat el seu dret a la intimitat i el de tots aquells amb qui es va poder comunicar durant el temps que va ser espiat. D'altra banda, denuncia que s'han saltat el seu dret al secret de les comunicacions i poder desenvolupar el seu projecte polític sense "intromissions il·legítimes": Per acabar, el president del Parlament català senyala directament el govern espanyol per "l'ús d'eines d'espionatge de l'empresa NSO Group" des de l'any 2015. Aquesta empresa és la creadora del software d'espionatge Pegasus amb el que s'haurien monotorizat totes les converses que va tenir.

Torrent apunta en tres direccions: el govern d'aleshores, el CNI però també l'actual ministeri de Defensa, on es dirigeix per carta. Lamenta que des del departament que lidera Margarita Robles "s'hagi negat qualsevol mena d'implicació en aquest cas". Un ministeri d'on penja el  Centre Nacional d'Intel·ligència. De moment, la resposta del govern Sánchez la trobem en un altre ministeri, el de Justícia. El seu ministre, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dimecres que si hi ha hagut algun "transgressor" de la llei en el cas de l'espionatge al president del Parlament, Roger Torrent, s'haurà d'investigar perquè es tracta d'un fet "greu".