A mesura que la campanya de vacunació avança, Catalunya torna a acollir diferents fires i congressos que, segons el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, permetran dinamitzar econòmicament el territori. És més, ha assegurat que aquests són "un símptoma de normalització i recuperació de l’activitat econòmica i social". 

Així ho ha declarat durant la inauguració d'avui del saló B-Travel, que tindrà lloc des d’avui i fins aquest diumenge 13 de juny a Fira de Barcelona.

Torrent hi ha assistit acompanyat, entre altres autoritats, del secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font.

 

ROGER TORRENT BTRAVEL TURISMO 2

El conseller Torrent durant la inauguració del B-Travel / Govern

Una recuperació progressiva de l'activitat

En el seu discurs inaugural, el conseller ha explicat que “a poc a poc, estem recuperant l’activitat en tots els àmbits, inclòs el turístic, després d’aquesta llarga aturada provocada per la pandèmia”.

Seguint amb la mateixa línia, ha declarat també que Catalunya ha de ser un laboratori d’experiències per a la transformació que ha de permetre al sector reinventar-se i afrontar els nous reptes de futur”. 

El paper dels fons europeus

En aquest sentit, ha posat en valor els fons Next Generation de la Unió Europea “que han de ser una oportunitat que actuï com a palanca de canvi”.

Així mateix, ha manifestat la seva voluntat “d’anar de la mà d’operadors privats i administracions per col·laborar” i ha afirmat que “estem predisposats a un diàleg franc, obert, i constrictiu amb tots els actors del turisme”.

Un turisme de proximitat

El saló B-Travel compta amb més de 50 expositors que proposen destinacions i iniciatives de turisme sostenible i de proximitat. Precisament, Agència Catalana de Turisme (ACT) hi participa per promoure entre el públic català propostes de l’oferta turística catalana adaptades a la situació post-Covid, aprofitant l’oportunitat de fomentar un turisme més responsable arreu del territori.

I és que la crisi per la Covid ha afavorit el turisme de proximitat i, aquest estiu, encara es preveu un percentatge alt de catalans viatjant pel territori. En aquest sentit, l’ACT promociona experiències que formen part dels seus programes de treball com ara Ciutats i Viles amb caràcter, Pobles amb Encant, Barris i Viles Marineres, Actiu i Aventura, Cicloturisme a Catalunya, Ecoturisme i Senderisme a Catalunya.

 

Imatge principal, el conseller Torrent en l'estand de Catalunya al saló B-Travel / Govern