El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha advertit aquest divendres que cal preparar-se des d'un punt de vista de la força que es té en el marc de negociació amb l'Estat per aconseguir un referèndum acordat: "Continua sent l'opció desitjable per a la resolució del conflicte", ha assegurat.

En una entrevista en TV3, el conseller ha defensat que la seva aposta és la negociació política i aquest referèndum perquè creu que és un instrument que els proporciona legitimitat interna i reconeixement extern. En aquest sentit, davant de les polèmiques, Torrent considera que ERC "continua dient el que ha dit sempre, que és molt clar", i que és que la millor resolució del conflicte polític passa per aquest referèndum acordat amb l'Estat.

"Alhora, nosaltres no renunciem a cap eina i a cap instrument que ens permeti maximitzar la nostra força en un marc de negociació amb l'Estat per obtenir aquest referèndum acordat", ha aclarit.

La carta de Junqueras

Preguntat per les cartes publicades pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, aquesta setmana, Torrent ha assenyalat que cada vegada que aquest es pronuncia es fan interpretacions de tot tipus i que això és bo perquè segons ell eleva el debat públic, i ha dit que aquests debats després s'hauran de concretar a la taula de negociació.

Ha defensat que la proposta del Govern no és un caprici sinó la voluntat d'una majoria de la societat catalana de votar per decidir el seu futur, així com que "no hi hagi presos, exiliats i represaliats".

Sobre els indults, Torrent ha recordat que la seva opció és l'amnistia perquè és una solució política que inclou el conjunt dels catalans que estan immersos en processos judicials: "Nosaltres no ens oposem als indults perquè suposa alleugerir el dolor i sofriment de companys i les seves famílies".

La seva nova conselleria

Torrent ha assenyalat que la seva Conselleria necessita en aquests moments d'un fort lideratge polític i molt diàleg social, ja que la "complexitat" del moment requereix aquest esforç polític. En aquesta línia, ha defensat que el teixit productiu vol que les administracions coliderin el procés d'electrificació de la indústria d'automoció -que ha qualificat com a qüestió d'Estat- i que les institucions han de posar-lo fàcil perquè arribin les inversions per a una fàbrica de bateries a Catalunya. "Això vol dir acompanyar en aquest procés i ajudar des d'un punt de vista polític la presa de decisions", ha afegit.

Preguntat per l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Torrent ha afirmat que el Govern, abans d'adoptar una posició, ha de parlar amb tots els agents econòmics: "Hem d'escoltar totes les parts i definir el millor projecte atenint a totes les voluntats".

Tanmateix, ha afirmat que no es tracta únicament d'una decisió de caràcter físic, de la infraestructura, sinó que hi ha altres decisions que acompanyen l'ampliació que tenen a veure amb la gestió: "Perquè sigui un hub no només són importants les pistes, sinó quines decisions es prenen en relació amb com ens relacionem amb les companyies aèries".

Imatge principal: Roger Torrent en el darrer ple del Parlament / ACN