La classe política catalana ha coincidit a carregar sense excepció i de manera transversal contra la decisió del Suprem de fer marxa enrere i decidir que siguin els clients i no la banca els que hauran de pagar l'impost hipotecari. Des del president del Parlament, Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, fins al líder del PP, Xavier Garcia Albiol, tots els líders polítics catalans que s'hi han pronunciat ha estat per criticar la decisió.

El primer a pronunciar-se ha estat el president del Parlament que ha diagnosticat que la decisió "enfonsa encara més (si és que era possible) la credibilitat del poder judicial".

Des de Brussel·les ha valorat la decisió el president a l'exili, Carles Puigdemont, que ha ironitzat que "la culpa que no hi hagi prou diners per a polítiques socials la tenen els grups independentistes perquè no votaran els pressupostos del PSOE".

Des del Govern, el vicepresident, Pere Aragonès, sentenciava: "Tots som iguals davant la llei".

L'alcaldessa de Barcelona ha advertit que "o s'emprenen reformes serioses, o aviat no quedarà ningú que cregui en la justícia espanyola".

No obstant, la reacció més ràpida ha estat la del president del PP català, Xavier Garcia Albiol, que ha titllat la decisió de "greu error de conseqüències socials imprevisibles".