El president de la Generalitat, Quim Torra, ha viatjat a Waterloo per reunir-se amb el president a l'exili Carles Puigdemont. Es tracta d'una "reunió privada", segons fonts de presidència, que se celebra en el mateix moment en què JxCat i ERC s'han reunit al Parlament per abordar el vot dels seus diputats al Congrés a la investidura del socialista Pedro Sánchez.

La trobada es produeix, a més, després que aquest dilluns Torra va haver de seure al banc dels acusats del TSJC per assistir a la vista contra ell per un delicte de desobediència arran de la decisió de no retirar els llaços grocs del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral del 28-A.

Aquest judici podria comportar la inhabilitació de Torra en els propers mesos i obligar a convocar eleccions, tot i que l'estratègia de defensa del president, elevant qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), podria allargar el termini de la sentència fins a un any i mig més, amb la qual cosa obriria la possibilitat d'esgotar la major part de la legislatura.