El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat a la presó de Lledoners els presos polítics Oriol Junqueras i Raül Romeva, Jordi SànchezJordi Cuixart, amb prou feines hores després que hagin ingressat en aquesta presó catalana. El president ha acudit aquesta tarda a les portes de la presó Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), on els quatre primers presos independentistes estan interns des de les 14,00 hores, per participar en la concentració de suport als presos polítics. 

Coincidint amb la mobilització, Torra s'ha reunit a l'interior del centre penitenciari amb els dos exconsellers de la Generalitat i els Jordis, que estan reclosos en cel·les individuals al mòdul 2 de la presó de Lledoners. A la concentració a les portes de la presó han assistit els consellers d'Exteriors, Ernest Maragall, d'Ensenyament, Josep Bargalló, de Salut, Alba Vergés, de Política i Territori, Damià Calvet, d'Empresa, Àngels Chacón, i de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

Paral·lelament, el president del Parlament, Roger Torrent, ha acudit a la concentració de benvinguda de la seva antecessora, Carme Forcadell, i de la consellera Dolors Bassa, a la presó Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà), a la qual han ingressat poc després de les 16.00 hores d'aquesta tarda. Torrent també s'ha reunit amb les preses.

A l'acte de suport a Forcadell i Bassa han acudit, entre d'altres, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, la de Cultura, Laura Borràs, i el de Treball, Chakir El Homrani.