El president del Govern, Quim Torra, ha contestat aquest diumenge a la ministra de Defensa espanyola, Margarita Robles, que durant la Pasqua Militar havia assegurat que l'exèrcit espanyol és el “principal garant de l’ordre constitucional”. Segons Torra, és per aquest motiu que els independentistes volen "fer efectiva la República Catalana, perquè mai un exèrcit sigui el garant de l’ordre constitucional català, sinó la democràcia i la voluntat lliure dels seus ciutadans". Així li ha contestat a les xarxes socials: 

Robles havia assegurat que, tal com diu la Constitució espanyola, les Forces Armades són les “principals garants de l’ordre constitucional” .En la tradicional cerimònia al Palau Reial de Madrid, la primera amb Pedro Sánchez, ministra de Defensa ha centrat el seu discurs al voltant del 40è aniversari de la Carta Magna, celebrat el passat desembre, i de la qual ha reivindicat la plena vigència.

En el seu discurs, previ al de clausura de Felip VI, la ministra socialista ha reivindicat el “marc de convivència” de la Constitució del 78, en el qual “tothom hi té cabuda” sempre que es respecti la legalitat. Ha situat la política de defensa com una qüestió d’Estat “orientada a afavorir l’estabilitat, el progrés i la pau".