El futur de la planta de Nissan a Catalunya és ara mateix un dels temes de màxima preocupació del Govern a les portes de la crisi econòmica i social que seguirà a la del coronavirus. El president, Quim Torra, té previst reunir-se amb treballadors de l’empresa aquest dijous de manera telemàtica, el mateix dia en què està previst que la multinacional japonesa es pronunciï sobre si tanca o no les seves plantes catalanes.

Junt amb Torra participaran en la reunió amb els treballadors el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers d’Empresa, Àngels Chacon, i Treball, Chakir El Homrani.

 

El passat 14 de maig el diari japonès Nikkei va publicar que Nissan tancaria la planta de Barcelona i traslladaria la producció a Renault, després que l’aliança d'aquestes dues empreses amb Mitsubishi es planteja una  retallada de fins al 20% de la seva capacitat productiva per respondre a la crisi del Covid-19.

Precisament aquest dimecres l’aliança de les tres firmes automobilístiques ha anunciat que es repartirà zones geogràfiques d’influència i que la francesa Renault serà l’encarregada del negoci a Europa.

Els treballadors de Nissan es troben en vaga des de fa 23 dies, com a resposta a la situació de baixa producció, al 30% de la capacitat, i la falta de resposta de l’empresa sobre el pla industrial de futur de les factories a Catalunya i Espanya.