El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recorregut contra l’admissió a tràmit de la segona causa per desobediència oberta contra ell per no haver retirat la pancarta en suport als presos polítics del balcó de la Generalitat.

En l’escrit dirigit al TSJC, Torra argumenta “falta d’imparcialitat” dels magistrats i “ingerència il·legítima en el dret fonamental a la llibertat d’expressió per demanar que es revoqui l'admissió a tràmit de la denúncia. 

El recurs considera que es tracta d’una persecució de caràcter ideològic. “Les pancartes no agraden, el missatge polític disgusta enormement i sobre tot, més que apartar el president, es persegueix un efecte de desànim”, conclou.

“Vingui qui vingui a presidir la Generalitat en el anys a venir, el que haurà de tenir en compte és que no tots els cartells i simbologia exhibida a edificis públics serà del gust del poder judicial, escollits molts dels seus membres, per extracció partidista”, adverteix el document.

El recurs recorda que els tres magistrats que signen la interlocutòria van participar en l’anterior procediment pels mateixos fets i la mateixa persona.

En concret del magistrat Carlos Ramos, designat de nou com instructor assegura que “està clarament contaminat per conèixer la present causa” atès que ja va ser recusat a l’anterior causa.

Així mateix, recull les declaracions públiques del magistrat Jesús Barrientos, que ja va presidir la sala que va condemnar Torra l’any passat, posicionant-se en relació al cas i adverteix que està contaminat per actuar amb imparcialitat.

D’altra banda, l’escrit assenyala que s’estan jutjant “actes polítics emparats per la llibertat d’expressió i el dret de representació política, que alhora estan protegits per la inviolabilitat parlamentària”.