Les discrepàncies exposades pel president de la Generalitat, Quim Torra, en la reunió pel coronavirus que aquest matí ha convocat el responsable del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics ha desembocat amb la seva negativa a signar el comunicat final de la trobada.

Així ho ha fet saber la Secretaria de Comunicació de l'executiu espanyol, que ha deixat clar que Torra ha estat l'únic dels presidents que ha participat a la reunió que s'ha negat a signar el comunicat.

Fonts de l'executiu català han admès que el president no ha rubricat el text. "Quan es prenguin les mesures necessàries i s'atenguin les demandes urgents que hem fet, entrarem a valorar comunicats", asseguren.

Torra ha expressat durant la reunió per videoconferència amb els presidents les seves discrepàncies amb el decret dictat pel govern espanyol sobre l'estat d'alarma pel coronavirus. En acabar la reunió, ha fet públic un comunicat exposant de nou públicament aquestes diferències.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha respost a la decisió de Torra mostrant la indignació de la formación socialista davant la seva negativa a rubricar el comunicat.