El Govern continuarà prenent les "mesures que consideri oportunes" malgrat el decret sobre l'estat d'alarma de l'executiu de Pedro Sánchez que recentralitza competències arran de la crisi del coronavirus. Així ho ha advertit el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest matí en una reunió de presidents autonòmics amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, on ha subratllat que ho farà "per responsabilitat".

Torra ha tornat a reclamar que s'atengui la petició de "confinament domiciliari total", de tancament de ports, aeroports i trens, així com de fronteres, a més de l'aïllament dels focus principals, en referència a Catalunya, Madrid i aquelles zones més afectades. 

Ha expressat el rebuig del Govern a les mesures aprovades pel Consell de Ministres. Ha estat un rebuig contundent, segons fonts de l'executiu català. Ha denunciat que aquestes mesures només serveixen per "recentralitzar competències i no per frenar la propagació del COVID-19".

A través d'una nota de Presidència, s'ha explicat que el president ha qualificat d'"insuficients" les mesures i ha denunciat que no s'hagi comptat amb el Govern de la Generalitat per definir-les, a més de recordar que fa dies que s'apliquen a Catalunya.

Així mateix, ha lamentat que el govern espanyol encara no hagi aprovat un pla de xoc econòmic.

El Govern ha celebrat una reunió extraordinària a dos quarts de nou del matí per abordar la resposta de l'executiu al decret de Sánchez. La reunió s'ha fet per via telemàtica. El president l'ha seguit des del Saló dels Diputats del Palau, el mateix lloc des d'on posteriorment ha participat en la reunió de presidents. De la seva banda, el vicepresident, Pere Aragonès, que també era a la seu del Govern ho ha seguit des d'un altre despatx.

Torra està instal·lat des d'ahir permanentment al Palau de la Generalitat i allà seguirà durant les pròximes setmanes, segons fonts del Govern.

 

Seguirà ampliació