El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat que no ha acudit a la trobada de presidents de comunitats autònomes que té lloc avui a la Rioja per no participar en actes que no tenen contingut. La trobada l'ha organitzat el govern espanyol i Torra és l'únic que no ha acudit a la cita.  

"El meu deure com a president és defensar els interessos dels catalans i estar a la banda de Catalunya, i no fer-me fotos sense contingut", ha ressaltat Torra en un tuit publicat en el compte del Govern.

Al costat dels ciutadans

Segons Torra, el seu deure és estar "a la banda dels ciutadans i de la Catalunya social", ha declarat en un acte on el Govern ha segellat un acord per una Catalunya social amb la Taula d'Entitats del tercer Sector Social i La Confederació.  

El president també ha posat en relleu que Catalunya viu una situació "extremadament delicada a causa de l’emergència sanitària, econòmica i social" a causa de l'amenaça de rebrots, així com per l'impacte de la pandèmia en l’activitat econòmica i el teixit empresarial, que es tradueix en un increment de l'atur. Per això, ha remarcat que l'objectiu principal de la Generalitat és "salvar vides" i, en segon lloc, garantir el futur de Catalunya. 

En aquest context, Torra considera que l'acord que s'ha signat avui és un compromís per establir un model d'actuació de recuperació social alhora que persegueix garantir la reactivació econòmica de Catalunya "sense deixar ningú enrere".

Per la seva part, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha indicat que aquest acord busca "la recuperació social a partir d’un creixement econòmic inclusiu que redueixi les desigualtats". A més, ha exposat que prioritza les persones, "especialment les més vulnerables".