Els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, en una entrevista conjunta a El Matí de Catalunya Ràdio, han exigit saber “el vincle de l’imam de Ripoll amb el CNI”. Puigdemont ha criticat que els Mossos d'Esquadra no tinguessin cap avís sobre l'imam Es-Satty i que no hi hagi hagut voluntat política per investigar els vincles entre aquest i el CNI: "És greu que un any després no hi hagi hagut la mínima decència i respecte a les víctimes per part del parlament espanyol de posar en marxa la comissió d'investigació".

"Per què aquesta informació vital es va amagar a la policia catalana? La policia no tenia la informació, i l'hauria d'haver tingut. Si no té les eines adequades, no podem prestar el servei degut en un dret fonamental en democràcia, que és la seguretat," ha afegit Puigdemont.

Per la seva banda, Torra ha exigit "tota la informació disponible", ja que, ha defensat, és obligat que la ciutadania sàpiga tot el que va passar, per la qual cosa ha animat que es convoqui com més aviat millor la Junta de Seguretat i ha reclamat que els Mossos tinguin accés a la Interpol.

Torra també ha lamentat que una part dels consellers de l'anterior Govern siguin a presó i una altra part a l'estranger: "Això cal tenir-ho present en una jornada com aquesta. Tenim presos polítics, tenim exiliats."

A més, Torra ha insistit en la necessitat d'homenatjar les víctimes i els serveis públics que van treballar durant els atemptats: "És un dia de fer memòria, de recordar els professionals i de valorar la ciutadania, que sempre és allà."

Disculpa a les víctimes

El president Torra ha demanat disculpes per si en algun moment les víctimes dels atemptats no s'han sentit acompanyades: "Si la Generalitat ha fallat, m'agradarà revisar-ho; estic a la seva disposició".

Al seu torn, Puigdemont ha subratllat la cohesió de la societat catalana: "De les coses que es poden extreure és que hi ha una actitud en el conjunt de la societat catalana que fa que en un context com aquest la societat resisteixi bé i aprofiti per cohesionar-se".